in

7 overraskende helsefordeler med strikking

Er du klar over at det å strikke kan være helsebringende og skikkelig sunn for deg på flere måter enn å holde deg varm gjennom vinteren?

  1. Hjernetrim

Hold hjernen aktiv og på vakt med intrikat mønsterstrikk og kompliserte teknikker. De er ikke vanskelige å forstå at det å strikke etter avanserte mønster krever et høyere konsentrasjonsnivå enn mange andre aktiviteter. Forskning antyder at regelmessig mental stimulering både har en positiv effekt på hukommelsen og cellenes evne til reparasjon i hjernen.

  1. Produser og mediter

Det er noe tilfredsstillende hypnotisk å se strikkepinnene bevege seg i en repeterende rytme, og drive inn i en avslappet sinnstilstand. Dette er spesielt tilfelle med enkle repeterende mønster i vrangbord, rille- eller glattstrikk. Hvorfor ikke legge opp til et enkelt skjerf nettopp av denne grunn? Da kan du enkelt finne frem strikkeprosjektet og når du trenger å sone ut og finne roen, samtidig som du produserer noe nyttig og fint.

  1. Garn som stressball

Hvis du ikke har tid til å strikke, kan det å klemme på garn gjøre underverker for å redusere stress. Det er faktisk vitenskapelig bevist. Dette baserer seg på de sensoriske banene som er knyttet til hjernen. Når hendene er opptatt, trekker det noe av kraften bort fra de intellektuelle banene. Det betyr at sinnet ikke vil være så opptatt av å prøve å forstå og løse alle bekymringer.

  1. Tilfredsstillende belønning

Føler du at oppgavene på jobb hoper seg opp, og at den endeløse listen over alt som skal gjøres vokser med lynets hastighet? Sett av en time eller to til et lite og superraskt strikkeprosjekt. Kanskje en liten gryteklut, scrunchie eller noe til en baby. Noen ganger kan det å fullføre én ting få i gang produktiviteten og lysten til å fullføre mer.

  1. Positiv produktivitet

Vi kan vel alle kjenne oss igjen i det å hatt mye å gjøre, men ikke noe konkret resultat å vise til. Det er en ganske kjip og demotiverende følelse. Med strikking er det helt motsatt. Selv om du bare får tid til et par rader her og der, vokser prosjektet sakte frem og du kan tydelig se et resultat vokse frem. Prosjektet ditt har vokst, så det betyr at du beveger deg i riktig retning.

  1. Samhold

Selv om den tradisjonelle strikkesirkelen eller syklubber har blitt gjort narr av opp gjennom årene, har det stor betydning å være sammen med andre som liker å drive med det samme som en selv. Vi har vel alle kommet hjem fra en kveld med venner og sagt: «Vet du hva? Det trengte jeg virkelig.” Vel, det samme gjelder et strikkefellesskap.

  1. Sinnemestring

Mens noen lærer å strikke med lekne rim som involverer kaniner og en prinsesser som skal hentes via en port, finnes det også andre mindre joviale regler som for eksempel “stikk den, kveler den, skyv den utfor en klippe”. Bruk disse huskereglene for å få utløp for frustrasjon og aggresjon og legg fra deg strikketøyet litt mindre sint.

What do you think?

Written by Ulla Norakk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Hundestrikk FLOTTE strikkegensere til hund!

7 strikketips for nybegynnere