in

8 ting du ALDRI bør si til en som strikker!!!

Alle som strikker, syr eller holder på med kreative ting har fri tilgang til et stort utvalg nåler, sakser, pinner og andre skarpe verktøy. Det kan derfor være lurt å tenke litt før du snakker og droppe spørsmål som disse.

1.  Har du ikke noe bedre å finne på?

Definer “bedre”. Med mindre du er en superhelt, kommer du sannsynligvis ikke til å redde verden denne helgen du heller, så hva mener du faller inn under kategorien “bedre”? Se på serierl eller sovne på sofaen? Hva med å engasjere både hjernen og hendene med godt håndverk i stedet? Å skape fantastiske plagg ut av garn er faktisk en ganske nyttig og fin måte å bruke tiden på.

2.  Jeg skulle gjerne begynt å strikke, men jeg har ikke tid

Antyder du at vi som strikker har mer tid enn vanlige folk? Eller at ditt sosiale liv er så omfattende at du trenger en personlig assistent for å holde styr på det, i motsetning til oss triste, ensomme strikkere uten venner og familie. Takk for ego-boosten.

3.  Hvorfor kjøper du det ikke i stedet for å strikke det

Det er klart jeg kan kjøpe strikkede plagg. Det er jo på samme måte fullt mulig å kjøpe ferdigsmurte rundstykker til lunsj og vann på flasker i en butikk i stedet for å ta det med hjemmefra. Tror du virkelig vi strikker sokker, skjerf og gensere fordi vi ikke vet hvor ellers vi kan få tak i det?

4.  Fin genser, kan du strikke en til meg også? *

* Gjelder også baking, sying og stort sett alt annet håndverk

Såklart! Jeg skal rydde plass i kalenderen min. Ingen andre trenger bursdagsgaver, ikke sant? Det sjalet jeg har strikket på i evigheter kan vente noen måneder eller år til det altså. Julen kommer vel ikke hvert år?

La oss være ærlig. Når noen slenger på kommentaren “Jeg kan betale for garnet” gjør det ikke enklere å svelge sarkasmen. Hvorfor kan ikke folk sette pris på tiden og innsatsen som kreves for å strikke et stort prosjekt fra bunnen av.

“Kan jeg betale deg for å strikke en…” derimot. Da kan vi snakke. Se populære strikkegensere, KLIKK HER!

5.  Håndlagde strikkeplagg er så dyre

Ja, det er dyrt, men tenk på hva du betaler for. Pengene går mest sannsynlig ikke til strikkende millionærer som ler hele veien til banken. Du støtter derimot håndverkere som bruker mange timer på å lage noe som er helt unikt og vakkert. Du betaler ikke bare for materialer, men du viser også at du setter pris på tiden og innsatsen som kreves for å lage noe du ikke har ferdighetene til å lage selv.

6.  Jeg strikket noe lignende på barneskolen

Å fingerhekle er ikke det samme som å strikke et fullstendig plagg, på samme måte som at pastakjeder kan kvalifiseres som et smykke. Snakker du ned håndverket vårt med vilje, eller prøver du på ekte å forestille deg å bli en strikker du også?

7.  Har du ikke nok strikketing fra før?

Begrepet strikketing brukes her for å beskrive strikkepinner, garn, maskemarkører, nåler, knapper eller alt som på magisk vis er plassert på hver ledige krik og krok med imponerende Tetris-ferdigheter. Svaret er nei. Nei.

8.  “Er du gravid?…”

Ja. Det skjer faktisk oftere enn man skulle tro. At folk assosierer strikking med kroppens evne til å gro frem et barn.

“…Hvis du ikke er gravid? Hvorfor strikker du da?”

Denne myten må avlives en gang for alle. Å strikke betyr ikke at man er gravid! Gjør deg selv og alle rundt en tjeneste fra nå og all fremtid – ALDRI spør noen om de er gravid. Med eller uten bulende mage og/eller strikketøy.

Er du på jakt etter noe å strikke? KLIKK HER for å få inspirasjon!

What do you think?

-1 Points
Upvote Downvote

Written by Ulla Norakk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

GIPHY App Key not set. Please check settings

7 strikketips for nybegynnere

Strikkepakker med Farmen Heidi